موزیک خوان Music Reader

پساكرونا و اجرای زنده برگزیدگان جشنواره ملی موسیقی جوان

پساكرونا و اجرای زنده برگزیدگان جشنواره ملی موسیقی جوان

موزیك خوان: مدیركل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اعلام خبر برنامه ریزی برای حضور برخی از برگزیده های جشنواره موسیقی جوان در جشنواره های مهم دوران پساكرونا، جشنواره ملی موسیقی جوان را از جشنواره های موثر كشور دانست.


در شرایطی که جشنواره های موسیقی کشور در حال آماده سازی خود برای برگزاری بصورت برخط هستند، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر دارد برای برگزیدگان جشنواره ملی موسیقی جوان در دوران پساکرونا شرایطی را فراهم آورد که این هنرمندان جوان بتوانند اجرای زنده داشته باشند.
محمد اله یاری، مدیرکل دفتر موسیقی درباره تأثیر جشنواره ملی موسیقی جوان معتقد است: اتفاقی که در ۱۴ دوره جشنواره ملی موسیقی جوان افتاده، کشف و معرفی استعدادهای موسیقی در میان افراد ۱۵ تا ۲۹ ساله است که در سه رده سنی مختلف صورت می گیرد. جشنواره ملی موسیقی جوان تلاش می کند بستر و فرصت معرفی استعدادهای نوجوان و جوان در موسیقی نواحی، موسیقی دستگاهی و موسیقی کلاسیک باشد.
جشنواره موسیقی جوان و سه مولفه منحصر بفرد
به نظر مدیرکل دفتر موسیقی، سه اتفاق مهم جشنواره موسیقی جوان را برجسته کرده است که اتفاق اول، دامنه شمول و فراگیری این جشنواره است. جشنواره موسیقی جوان تلاش می کند صدایش را به سراسر کشور برساند تا افراد مختلف با سلیقه های گوناگون بتوانند خودرا در این جشنواره محک بزنند.
نکته دوم اینکه جشنواره موسیقی جوان محل حضور استادان شناخته شده بعنوان داور است و به صورتی موجب گردهمایی سالانه تعداد قابل توجهی از داوران شده است. داورها در این جشنواره از احوالات یک سال قبل یکدیگر باخبر می شوند و پروسه انتقال تجربه بین آنها نیز اتفاق می افتد و جوانان و نوجوانان را ارزیابی می کنند.
نکته سومی که به نظر محمد اله یاری جشنواره ملی موسیقی جوان را برجسته کرده را باید در نحوه انتخاب برگزیدگان هنرمندان این جشنواره جست.
به اعتقاد وی در ادوار گذشته جشنواره، انتخاب برگزیدگان بصورت حداکثری بوده است و این جشنواره در اعلام برگزیده ها به این سمت نرفته که تعداد محدودی را بعنوان برگزیده اعلام نماید بلکه همیشه تلاش نموده این فرصت دیده شدن را در سکوی بزرگ تری برای هنرمندان بیشتری فراهم آورد تا افراد و استعدادهای بیشتری این امکان را داشته باشند روی سکو بایستند، انرژی بگیرند و مسیر آینده خودرا ترسیم کنند.
خطر نگاه تجاری در کمین جوانان برگزیده
وی با تاکید بر اینکه معرفی و شناسایی استعدادها مرحله اول است، درباره حمایت های دفتر موسیقی از جوانان برگزیده اظهار داشت: اتفاقاً شاید این اتفاق خطرناک باشد که شرکت کنندگان بخواهند بلافاصله وارد دنیای تجاری موسیقی شوند، چون امکان دارد از فضای آموزشی دور شوند. خیلی از برگزیده های جشنواره موسیقی جوان در سال های اخیر در رشته خودشان تبدیل به استاد شده اند و مسیر آموزشی شان را پی گرفته اند ولی عده کمی هم هستند که به سمت فضای تجاری موسیقی گرایش پیدا کرده اند.
وی اضافه کرد: در سال قبل در جشنواره موسیقی فجر، بخشی برای هنرمندان برگزیده جشنواره موسیقی جوان در نظر گرفته شد. یکی از برنامه ریزی های امسال دفتر موسیقی این است که در شرایط پساکرونا بتوانیم زمینه حضور برخی از برگزیده ها را در فستیوال های مهم فراهم نماییم. به هر حال بعضی از آنها نیاز دارند دانش و تجربه خودرا بین المللی کنند. هم سفیر فرهنگی ایران باشند و هم با روش های روز دنیا آشنا گردند. این نگاه تبادلات بین المللی هم با برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان جزو سیاست های اصولی دفتر موسیقی است. امیدوارم امکان اجرای آن در آینده فراهم گردد.
مدیرکل دفتر موسیقی در واکنش به افزایش نیافتن بودجه جشنواره موسیقی جوان عنوان کرد: بودجه جشنواره ممکنست روی کاغذ افزایش نکرده باشد، ولی هزینه های جشنواره بالا رفته است. ما دوره به دوره شاهد افزایش هزینه های جشنواره بوده ایم. گرچه بودجه دفتر موسیقی بودجه ثابتی بوده ولی همیشه تلاش نموده ایم هزینه های جشنواره موسیقی جوان را به صورت کامل پوشش بدهیم. اعتقاد داریم جشنواره موسیقی جوان جزو جشنواره های تأثیرگذار کشور است و جوان هایی که در مقابل داوران خودرا محک می زنند، در صورت توجه می توانند جزو آینده سازان فرهنگ و هنر کشورمان باشند.

چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان در یک نگاه
چهاردهمین جشنواره‌ی ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و مشارکت گسترده‌ی استادان موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی و با حمایت دفتر موسیقی و معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه بخش «موسیقی دستگاهی ایران»، «موسیقی کلاسیک»، و «موسیقی نواحی ایران» برگزار می گردد.
در بخش «موسیقی دستگاهی ایران» خوانندگان و نوازندگان سازهای تار، تنبک، دف، سنتور، سه تار، عود، قانون، کمانچه، نی؛ در بخش «موسیقی کلاسیک» نوازندگان سازهای اُبوا، پیانو، ترومبون، ترومپت، فلوت، کلارینت، کنترباس، گیتار، ویلن، ویلنسل، ویولا، هورن؛ و در بخش «موسیقی نواحی ایران» خوانندگان و نوازندگان سازهای زهی، بادی و کوبه ای از مناطق مختلف کشور به رقابت خواهند پرداخت. همچنین، در حوزه‌ی موسیقی دستگاهی، بخشی برای «حفظ کل ردیف موسیقی ایرانی» و بخشی نیز با عنوان «بخش ویژه‌ی موسیقی دستگاهی: آفرینش در تکنوازی» در نظر گرفته شده است.
این جشنواره در چارچوب سه گروه سنی «الف» (۱۵ تا ۱۸ سال، متولدین سال های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴)، «ب» (۱۹ تا ۲۳ سال، متولدین سال های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰) و «ج» (۲۴ تا ۲۹ سال، متولدین سال های ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۵) برگزار می گردد.
پذیرش آثار این جشنواره در سامانه‌ی بامک از ۱۳۳۹/۱/۱۶ تا ۱۳۹۹/۲/۳۱ صورت گرفت. بعد از بررسی و ارزیابی آثار ارسالی، توسط هیئت های داوری، از منتخبان جهت شرکت در مرحله‌ی نهایی و اجرای صحنه ای در جشنواره تا اواخر مرداد ۱۳۹۹، در تهران دعوت می شود. تغییر احتمالی در زمان و نحوه‌ی برگزاری مرحله‌ی نهایی جشنواره بوسیله سایت رسمی انجمن موسیقی ایران اطلاع رسانی می شود.
اقبال از جشنواره در قاب آمار
تعداد شرکت کنندگان امسال از تمام دوره های قبل بیشتر بوده است. در دوره‌ی دوازدهم حدود ۱۶۰۰ متقاضی وجود داشت و در سیزدهمین دوره حدود ۲۱۰۰ نفر شرکت کرده بودند؛ در صورتیکه امسال در حدود ۲۴۰۰ نفر شرکت کرده اند که ۵۰ درصد آنها در شاخه‌ی موسیقی دستگاهی، ۱۵ درصد در بخش موسیقی کلاسیک و ۳۵ درصد هم در بخش موسیقی نواحی درخواست داده اند. لذا، با وجود شرایط کرونا، امسال استقبال بسیار شایان توجهی از جشنواره شده است.



منبع:

1399/05/08
21:40:30
5.0 / 5
1426
تگهای خبر: آثار , آموزش , انجمن , پیانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
موزیک خوان