در گزارش موزیك خوان مطرح شد؛
نجات فرهنگ کشور به دست هنرمندان
به گزارش موزیک خوان، هنر بعنوان پدیده ای زیبایی شناختی از قدرت خاصی در اصلاح فرهنگ جامعه برخوردار می باشد و آن چه که امروزه مطالبه برخی هنرمندان بوده، اصلاح فرهنگ کشور در جهت دستیابی به اهداف والاتر است.
خبرگزاری مهر، گروه استان ها؛ سولماز نعمتی: هنر بعنوان پدیده ای زیبایی شناختی از قدرت خاصی برخوردار می باشد بگونه ای که می تواند نیروهای متعارض درون فردی، بین فردی و جامعه را بهبود بخشیده و سازگاری بهتری را برای صاحب اثر هنر ایجاد نماید.
یکی از هنرهای هفتگانه، هنرهای تجسمی است که مهم ترین عوامل در بیان مقاصد، افکار، عقاید و نیازهای درونی بشری را می تواند به خوبی به مخاطب نشان دهد.
در فراخوان سومین سالانه هنرهای تجسمی ساتین با عنوان «نقطه عطف» عده ای از هنرمندان اردبیلی همچون «عبدالرحمن مجرد» با ۳ اثر در رشته عکاسی به سومین سالانه هنرهای تجسمی ساتین راه یافتند.
عبدالرحمن مجرد از عکاسان برتر کشور که عضو انجمن های مختلفی از جمله: انجمن ملی عکاسان ایران، عکاسان نگاه و همینطور عضو فدراسیون بین المللی هنر عکاسی شده است. در ادامه مصاحبه خبرنگار مهر با این هنرمند را می خوانید؛
*ابتدا کمی از فعالیتهای هنری خود برای ما و مخاطبان بگویید.
من از آغاز آغاز فعالیتم در حوزه هنری مدرس، مدیر و دبیر هنری بیشتر از ۷۰ نمایشگاه، جشنواره، کارگاه، ورک شاپ و رویداد هنری بودم و بیشتر از ۱۵۰ جایزه بین المللی و ملی از جمله: تندیس طوبای زرین، لوح افتخار، نشان زرین هنرهای تجسمی دهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، مدال طلای FPC جشنواره بین المللی نوروز تاجیکستان، مدال طلای FPC جشنواره بین المللی عکس فیلارمونیای قرقیزستان و حائز رتبه در جشنواره های مختلف هستم.
اخیراً هم یکی از آثار من به نمایشگاه هنرهای تجسمی ساتین راه پیدا کرد که این مورد هم در ادامه تمام فعالیتهایی بود که به شکلی با عنایت آفریدگار و تلاش فردی تا به امروز آوازه هنر اردبیل را جهانی و بین المللی کرده اند.
*محتوا و پیام نمایشگاه سومین سالانه هنرهای تجسمی ساتین چه بود؟
«مؤسسه ژرفا هنر ساتین کیش» با برگزاری سالانه های تجسمی به دنبال ایجاد فضایی برای گردِهمایی دست اندرکاران و گروههای مؤثر در حوزه های مختلف هنری، فرصتی برای بازاریابی، کشف استعدادها و ایجاد و شناخت فرصت های نو است تا بتواند از این طریق به اقتصاد هنر ورود پیدا کرده و آثار تجسمی را بعنوان یک محصول هنری به فروش برساند.
سومین سالانه هنرهای تجسمی ساتین در ۵ رشته عکاسی، نقاشی، چاپ دستی، مجسمه سازی و هنرهای جدید شامل: چهار رسانه ویدئو آرت، پرفورمنس آرت، چیدمان و چند رسانه ای برگزار کرده و استعدادهای جوانان نوپا را در زمینه هنرهای تجسمی شناسایی می کند.
همچنین در بین هنرمندان بخصوص هنرمندان جوان با تشکیل انگیزه و تقویت مواجهه اصولی با تحولات معاصر در دنیای هنر به بهتر دیده شدن هنرمندان جوان کمک کرده و زمینه را برای تعامل بیشتر هنرمندان فراهم می آورد.
*برگزاری چنین فراخوان هایی چگونه می تواند در گسترش و ارتقای هنرهای تجسمی استان نقش ایفا کند؟
واقعیت اینست که مثل بقیه موارد، عمده فعالیت ها و اتفاق های مهم هنرهای تجسمی هم در پایتخت متمرکز است. بنابراین فراخوان جشنواره های سراسری بیشتر از آنکه به برگزارکننده سود و منفعتی از هر بابت برساند برای هنرمندان شهرستانی بعنوان فرصت تلقی می شود تا اثر یا آثارش در سطح ملی دیده و مطرح شود.
هنر یک ابزار است، مهم روح و مفهومی است که در هنر به آن پرداخته می شود. در هنر رشد هنرمند بسیار مطرح است و هنرمندان تلاش می کنند تا با بالا رفتن و پیشی گرفتن از رقبا، اول خود و به تبع آن فهم مخاطب از هنر را ارتقا دهند. معتقدم هنر باید زنده و پیشرو باشد.
هنرمند به علت استعداد ذاتی که خدا به او هدیه کرده است، می تواند شرایط اجتماع را به خوبی درک کرده و آینده ای را متصور شود و آنرا با تولیدات خود تبیین کند. هنرمند جلوتر از جامعه می تواند راه را باز یا بسترسازی فرهنگی کند.
*به نظر شما با برگزاری چنین نمایشگاه هایی جایگاه و بار علمی هنر عکاسی افزایش خواهد یافت؟
همیشه مسابقات و رقابت ها در رویدادهای فرهنگی و هنری جذابیت خویش را دارد و به شرکت کنندگان انگیزه می دهد، خاصه به جوانان که بتوانند برای رشد خود بیشتر و تاثیرگذارتر باشند. رقابت به معنای این که در کنار دوستان تلاش کنند کیفیت کارشان را ارتقا دهند بسیار پسندیده است و همیشه بر چنین رقابت هایی تاکید هم می شود.
فضای جشنواره ها این امکان را به ما می دهد که وارد این نگاه رقابتی شویم و شکی نیست که اشتیاق شرکت در جشنواره سبب تولید آثار نو و ارتقای سطح کیفی آثار می شود.
*چاپ کتاب مجموعه آثار تجسمی از آثار برگزیدگان چقدر می تواند مفید واقع شود؟
یکی از بحث های مهم در هنرهای تجسمی، تأثیری است که بعد از نمایش آثار بر مخاطبان و جامعه خواهد داشت.
فراموش نکنیم آثار تجسمی، پس از خلق، باید دیده و منتشر شوند. بنابراین، اگر اثری از محدوده نمایشگاه ها و مخاطبان حرفه ای فراتر نرود و در سطح عموم پخش نشود، عملاً نمی تواند در جهت تصحیح و احیای فرهنگ تصویری آن ملت قدمی بردارد. در ضمن؛ خصوصیات محتوایی و معنایی خاص مورد نظر هنرمند هم به مخاطب نخواهد رسید.
چاپ آثار تجسمی، برای رسیدن به این هدف بی تاثیر نخواهد بود. این کار علاوه بر تغییر تدریجی ذائقه بصری جامعه از هنر نازل به سمت هنر فاخر و ارزشی، جوانان مستعد و نخبه را هم وارد جریان حرفه ای هنر خواهد نمود.
*آثار راه یافته شما به جشنواره ساتین در رابطه با چه مبحث و محوری بود؟
من با یک مجموعه اثر در قسمت عکاسی و ۲ اثر در قسمت هنرهای جدید با مبحث کلی این رویداد با عنوان «نقطه عطف» حضور داشتم.
در بخش عکاسی با مجموعه عکس «خودنگاره های گذشته» حضور دارم و در این اثر، آنچه اتفاق افتاده لحظه ایست که هنرمند در آن حاضر شده است به تعبیری اثری جدید از دل اثری دیگر به وسیله تکه تکه خودنگاره های گذشته و اتفاقات سال ها زندگی و شاید تأثیرات آن پدید آورد.
اثر بعدی که در قسمت هنرهای جدید این رویداد حضور دارد؛ «مرگ پایان اندیشه نیست» نام دارد و به دنیای بعد از مرگ و ذاتِ همواره جاودان انسان و ابدیت سرشت درونی انسان اشاره می کند.
در نهایت یک اثر ۳ لتی در قسمت هنرهای جدید با الهام از آثار «عباس کیارستمی» انتخاب شده است که در آن، روی تصاویر این هنرمند به وسیله ذوب پلاستیک پوشش داده شده اند تا از نابودی محیط زیست با رها کردن پلاستیک در طبیعت حرف بزنند.
منبع: musicreader.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب