موزیک خوان Music Reader
به همت مركز موسیقی حوزه هنری؛

رونمائی از ماه دیدم در حوزه هنری

رونمائی از ماه دیدم در حوزه هنری

موزیک خوان: به گزارش موزیک خوان، آلبوم ماه دیدم با خوانندگی حمید قربانی بعنوان یکی از تازه ترین مجموعه های مرکز موسیقی حوزه هنری با برگزاری یک مراسم رونمایی پیش روی مخاطبان قرار گرفت.


به گزارش موزیک خوان به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، آلبوم «ماه دیدم» با آهنگسازی افشین و سپهر رامین و خوانندگی حمید قربانی روی اشعار مولانا که بصورت موسیقی تلفیقی تولید شده است، به عنوان تازه ترین تولید مرکز موسیقی حوزه هنری به مناسبت روز بزرگداشت مولانا رونمایی گردید.
میلاد عرفانپور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در آغاز آیین رونمایی این آلبوم با اعلان اینکه «ماه دیدم» یک اثر ممتاز و شنیدنی تولید شده در فضای موسیقی ایرانی است، اظهار داشت: اگر قرار باشد مولانا به عنوان یکی از بزرگترین و بخش جدایی ناپذیر میراث فرهنگی، فلسفه و حکمت ما که زیست خودرا از آن می گیریم معرفی شود، بهترین راه زبان موسیقی است.
وی اضافه کرد: موسیقی ما از گذشته های دور با غزلیات شمس آشنایی داشته و در این آلبوم هم به خوبی از بین غزلیات او اشعاری انتخاب شده است. در این دوره که خیلی از آثار، کارکرد مصرفی دارند، انتشار آثاری مانند «ماه دیدم» مغتنم است و باید آنها را حمایت و ترویج کرد تا چنین آثار و هنرمندانی بیشتر در جامعه امروز جان بگیرند.
مولانا بزرگترین حماسه سرای روح بشریت است
میرعلیرضا میرعلینقی پژوهشگر و منتقد موسیقی نیز در این مراسم به جایگاه مولانا که اشعار این شاعر در آلبوم موسیقی «ماه دیدم» به کار گرفته شده است پرداخت و اظهار داشت: مولانا به دید و قلم یکی از منتقدان غربی، بزرگترین حماسه سرای روح بشریت معرفی شده است. بنظر می رسد این آهنگسازی این آلبوم برمبنای شعر تولید شده است ولی به این محدود نیست؛ کاری که در این آلبوم رخ داده، فراتر از محدود شدن در عروضی شعر است.
میرعلینقی در ادامه با اعلان اینکه مولانا متعلق به حیطه فارسی زبانان است، اضافه کرد: در این اثر از ساز تنبور استفاده هایی شده که محدود به ساختار سنتی نیست. قطعات یکنواخت نیستند. مولانا متعلق به کل جهانیان است و مختصِ ملت خاصی نیست ولی از نظر فرهنگی متعلق به کشوری است که زبان رسمی آن کشور بیش از ۶۰ هزار بیت دارد.
سکوت در مولوی شناسی اهمیت بسیاری دارد
قربان ولیئی دکترای زبان و ادبیات فارسی نیز در این جلسه به بیان نکاتی در مورد اهمیت مولوی شناسی پرداخت و اظهار داشت: سکوت، در مولوی شناسی اهمیت بسیاری دارد؛ چونکه ایشان در مورد سکوت اشارات بسیاری داشته است. کسی که اینقدر بر سکوت تاکید کرده است، چگونه می تواند به موسیقی بپردازد و رباب نوازی کند. این در حالیست که مولوی معتقد می باشد آدمی هرگاه توانست ذهن را خاموش کند و هیچ فکری را به ذهن راه ندهد بمراتب بالایی دست یافته است.
وی در آخر با اشاره به این که سکوت آنچنان اهمیت دارد که در آیین اصیل عارفانه سماع نیز شنیدن اولویت بر حرکت دارد، اظهار داشت: مولانا معتقد می باشد که نوع خاصی از موسیقی نه فقط برای ایجاد ذهن ساکت مخل نیست، بلکه معد است؛ یعنی می تواند زمینه ای فراهم آورد تا ذهن شنونده ساکت شود.
هر شعری از مولانا انتخاب کردم ملودی خودش می آمد
افشین رامین آهنگساز آلبوم «ماه دیدم» نیز با حضور در مراسم رونمایی تازه ترین اثر خود اظهار داشت: مدت ها پیش حوزه هنری به من و حمید قربانی سفارش آلبومی معمولی را داد، ولی تحویل اثر به سبب وسواس های فکری من و کارهای جمعی که پیش می آمد طول کشید. زمانی هم که اتمام کار طولانی شود، حال و هوا هم تغییر می کند.
وی اضافه کرد: به هر حال مدیر پیشین مرکز موسیقی حوزه هنری به ما اظهار داشت که زمان تحویل کار دیر شده و بعد از مدتی هم جای خودرا به آقای عرفان پور داد. من همه زندگیم حالی و دلی است. به همین جهت وقتی که آقای عرفان پور به حوزه آمد تصمیم گرفتم بیشتر روی کار فکر کنم. درنتیجه اشعار و آهنگ ها را تغییر دادیم تا کار ارزشمندتری ارائه دهیم ضمن این که ارزش های هنری خودرا هم رعایت کرده باشیم.
رامین در آخر اظهار داشت: به هر حال به شعر «ماه دیدم» رسیدیم. زمانی که با این شعر مواجه شدیم دیدیم که می توانیم روی آن موسیقی بگذاریم. درحقیقت هر شعری از مولانا انتخاب کردم، ملودی، خودش می آمد؛ البته که نتیجه را مردم باید بپسندند.
موسیقی عرفانی همان تسهیل گری است
امیرعباس ستایشگر رییس انجمن موسیقی ایران نیز با حضور در این مراسم رونمایی اظهار داشت: اگر بپذیریم عرفان بخش زیبایی شناسانده از دین ماست و تسهیل گری است که ما را با دین خود آشنا می کند، موسیقی عرفانی همان تسهیل گری است. موسیقی عرفانی نخستین موسیقی است که پس از انقلاب رشد می کنند در صورتیکه موسیقی دستگاهی ما هنوز مورد اعتماد نبوده است. این جنس از موسیقی هنوز برای ما مانده و با شکوفایی و رشدی که داشته توانسته موسیقی را برای ما حفظ کند و حوزه هنری جایی است که این نوع موسیقی را هنوز برای ما نگاه داشته است.
رئیس انجمن موسیقی ایران افزود: موسیقی عرفانی از نظر سیاسی و هنری برای ما مهم بوده است. موسیقی ایران ساده است و پیچیده نیست، ریتم کلام ساده است. یک دلیل دارد که موسیقی ایران در رمز و رازی ساده است و آن تذکر نهیب زدن و تکرار است. تذکر گفتن و ذکر گفتن در عرفان نکته مهمه است و موسیقی ایران یک شاخه پر ملات از تذکر است. ما نباید تلاش نماییم این موسیقی را شهری نماییم. اگر شهری شود وارد کارکرد پاپ می شود و رگه های اصلی اصالت در آن از بین می رود. این آلبوم رگه های اصالت را دارد ولی نگاهی هم به شهری شدن دارد و به نظر من حیف است.
اشعار این آلبوم تماما از دیوان شمس گرفته شده است
حمید قربانی خواننده آلوم «ماه دیدم» نیز به عنوان آخرین سخنرا این مراسم رونمایی اظهار داشت: خیلی خوشحال هستم که امروز روز بزرگداشت مولاناست و رونمایی این اثر را همزمان با این روز داریم. مفتخر هستم به ایفای نقش خواننده این اثر چیزی که در توانم است را انجام دادم. لازم دانستم از استاد عزیزم رامین، تشکر کنم که ایشان نخستین و تنها کسی بودند که من را حمایت کردند و به من انگیزه و روحیه دادند و بیش از آنکه در توان من بود از بنده حمایت کردند و در حقیقت قرعه این آلبوم هم به خودشان افتاد. واقعا ایشان را به عنوان استاد دانشگاه و پدر هنری خودم دوست دارم.
وی اضافه کرد: اشعار این آلبوم تماما از دیوان شمس گرفته شده است، اما این آلبوم دو ترک دارد که از حافظ و فخرالدین است، پس امروز ۲ قطعه یکی از مولانا و دیگری از حافظ را اجرا خواهیم کرد.
در پایان این مراسم آلبوم ماه دیدم رونمایی و دو قطعه از این آلبوم با حضور نوازندگان و خواننده این اثر اجرا شد.

1402/07/10
15:23:21
5.0 / 5
334
تگهای خبر: آثار , انجمن , دانشگاه , زیبایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
موزیک خوان