موزیک خوان Music Reader
در گفت وگوی موزیك خوان با وزیر ارشاد مطرح شد

همه جشنواره ها و برنامه ها امسال برگزار می گردند

همه جشنواره ها و برنامه ها امسال برگزار می گردند

موزیك خوان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با باور بر اینكه حوزه فرهنگ و هنر در روزهای كرونائی لطمه های زیادی متحمل شد، از برگزاری كلیه رویدادهای فرهنگی و هنری همانند كلیه جشنواره های فجر و نمایشگاه كتاب مجازی در ماه های آتی خبر می دهد و معتقد می باشد كه كلیه این برنامه های می توانند به صورت تركیبی از امكانات حضوری و فضای مجازی برگزار شوند.


عباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - امکان برگزاری جشنواره های فرهنگ و هنری را در دو قالب حضوری و آنلاین عنوان می کند و می گوید: تلاشمان این است تا آنجایی که می توانیم این دو فضا را با هم تلفیق نماییم. به هر حال شرایط کرونائی با وجود تمام محدودیت ها و لطمه هایی که داشته است، فرصت هایی را نیز فراهم نمود که ما می توانیم از آنها در برگزاری جشنواره های پیش رو استفاده نمائیم.
صالحی گفت وگوی خودرا با ایسنا اینطور آغاز کرد: از زمانی که «ایسنا» بعنوان یک خبرگزاری غیردولتی شروع به کار کرد، دریچه ای در دنیای رسانه از دل جوانان و دانشجویان برخاست. جوان و دانشجو بودن خبرنگاران این رسانه در تمام این سال ها موجب افزایش قدرت و اثرگذاری آن شده است. البته این رسانه خاصیت های دیگری نیز دارد که آنرا بعنوان رسانه ای قدرتمند و موثر در دنیای رسانه تعریف کرده است. یکی از این خاصیت ها، استقلال این رسانه است. در واقع ترکیب توجه به مسائل نظام بدون اینکه متولد اصلی نظام حاکمیت باشد، قدرت رسانه ای خاصی برای «ایسنا» به وجود آورده است.
*مشروح این گفت و گو به شرح زیر است:
_ باتوجه به افزایش شیوع ویروس کرونا در کشور و افزایش قابل توجه شمار مبتلایان به بیماری کویید_۱۹، رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قبال برنامه های فرهنگی و هنری کشور همانند برگزاری کنسرت ها، نمایش فیلم ها، اجرای تئاترها و نمایشگاه های هنری به چه صورت است؟
به دنبال تعطیلی اجتماعات یا به حداقل رساندن آنها و با در نظر گرفتن این نکته که خاصیت اصلی کارهای فرهنگی و هنری در هر جامعه ای زیست اجتماعی این فعالیت ها است، حوزه فرهنگ و هنر لطمه های بسیاری شدیدی را در این ایام متحمل شد.
مقایسه آمار فروش شش ماه نخست سال ۹۹ با سال قبل به خوبی بیانگیر میزبان خسارت های وارد شده به این حوزه است. بعنوان مثال در حوزه سینما در شش ماه نخست سال ۹۸، بیش از ۱۸۰ میلیارد فروش داشتیم و در شش ماه نخست سال ۹۹، این آمار به ۵ میلیارد تومان رسید. در حوزه هنرهای نمایشی نیز با حدود بیش از ۸۰ درصد کاهش اجرا همراه بوده ایم؛ که آن ۲۰ درصدی هم که اجرا داشتند با مخاطبان بسیار کمی به علل گوناگون همچون ضرورت فاصله گذاری در سالن ها و... مواجه گشتند. در حوزه موسیقی نیز شرایط به همین صورت بوده است. از طرف دیگر با توجه به این که بطور کلی زیست اجتماعی مردم با فاصله گذاری همراه شده است، کاهش مخاطبان حتی در شرایطی که فضای سینماها نیز باز شده بود، همچنان وجود داشت. در واقع می توان اظهار داشت که در طول این مدت مخاطبان حوزه فرهنگ و هنر به شدت کاهش یافتند.
اما با وجود اینکه تمام این موارد شرایط سختی را برای حوزه فرهنگ و هنر ایجاد کرد، جریان فرهنگ و هنر همچنان زنده است؛ چونکه نَفَس اصحاب این عرصه به فرهنگ و هنر وابسته است. افرادی که به این حوزه بعنوان یک شغل نگاه نمی کنند و هنر زندگی و حیات آنها است.
در حوزه جشنواره ها دو قالب حضوری و آنلاین را در نظر داریم و تلاشمان این است تا آنجایی که می توانیم این دو فضا را با هم تلفیق کنیم؛ اتفاقی که در جشنواره های موسیقی جوان و کودک و نوجوان اصفهان و موسیقی نواحی و... شاهد آن بودیم. به هر حال شرایط کرونائی با وجود تمام محدودیت ها و لطمه هایی که داشته است، فرصت هایی را نیز فراهم نمود که ما می توانیم از آنها در برگزاری جشنواره های پیش رو استفاده نمائیم. بعنوان مثال درست است که جشنواره کودک و نوجوان اصفهان به سبب شرایط برگزاری نسبت به سال قبل از شور و هیجان کمتری برخوردار بود، اما برگزری آنلاین جشنواره موجب شد که دیگر فقط مختص به کودکان اصفهان نباشد و کل کودکان ایران را شامل شود.
به همین دلیل با توجه به این که دوره تراکم جشنواره ها را در پیش داریم، به سمت ترکیب فضای حضوری و آنلاین حرکت می نماییم که تجربه جدیدی در حوزه فرهنگ و هنر شمرده می شود و اساسا تجربه جدید و خوبی خواهد بود. بدین سبب تمام برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد در سال ۹۸، در سال ۹۹ نیز برگزار می گردد و حتی «نمایشگاه کتاب» که امکان برگزاری آن در اردیبهشت ماه فراهم نشد نیز در آذر ماه امسال به صورت مجازی برگزار می گردد.


تمام برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد در سال ۹۸، در سال ۹۹ نیز برگزار می گردد و حتی «نمایشگاه کتاب» که امکان برگزاری آن در اردیبهشت ماه فراهم نشد نیز در آذر ماه امسال به صورت مجازی برگزار می شود
_ برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قبال برگزاری جشنواره های فجر با کمترین لطمه به سلامت اجتماعی مردم، چیست؟ به نظر شما به توجه به تجربه ناموفق برگزاری جشنواره تجسمی فجر در سال ۹۸ و برگزار نشدن مراسم اختتامیه این جشنواره به همین علت، امکان برگزاری موفق جشنواره های پیش رو چقدر است؟
همانگونه که گفتم برای برگزاری جشنواره های پیش رو به این صورت است که ترکیبی میان حداکثر استفاده از امکانات حضوری و حداکثر استفاده از فضای مجازی را در کنار هم داشته باشیم. اگر زمان برگزاری جشنواره ها، شرایط مناسب باشد، امکان برگزاری حضوری جشنواره ها وجود دارد، اما اگر شرایط به فضای تعطیلی مطلق برسد، طبیعتا جشنواره ها نیز فقط به صورت آنلاین برگزار می گردند و در وضعیت بینابین، حالت تلفیقی خواهد داشت و مراسم های افتتاحیه و اختتامیه با بهره بردن از فضای مجازی و حضوری و تلفیق آنها برگزار می گردند. جشنواره هایی همانند جشنواره تجسمی فجر نیز به سبب اینکه بازدیدها چندان پرتراکم نیست، امکان بازدیدهای حضوری با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی فراهم و تلاش می شود فضاها به شکلی در نظر گرفته شوند که پاسخگوی میزان مراجعه کنندگان باشند.
در حوزه هنرهای نمایشی نیز با این نگاه حرکت می نماییم که نمایش های روزمره و جشنواره ای ضبط شوند و در پلت فرم هایی که برای این مساله در نظر گرفته شده است به صورت آفلاین در اختیار علاقه مندان قرار بگیرند. به این صورت هم در عرصه هنرهای نمایشی رونق ایجاد می شود و هنرمندان امکان فعالیت دارند و هم اینکه علاقه مندان به این حوزه می توانند آثار جدید را دنبال کنند.
در واقع تجربه چند ماه اخیر در بخش های مختلف فرهنگی و هنری به ما این نوید را می دهد که تعطیلی هیچ کدام از برنامه ها را نخواهیم داشت، بلکه یا به صورت ترکیبی یا حداقل در فضای مجازی برگزار می گردند. ممکنست در بعضی از شاخص ها با کاهش هایی همراه باشیم، اما تلاش می شود با بهره بردن از فاکتورهای دیگر رونق جشنواره ها همچنان برقرار باشد.





منبع:

1399/08/25
13:04:05
5.0 / 5
886
تگهای خبر: آثار , جشن , جشنواره , دانشجو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
موزیک خوان