موزیک خوان Music Reader

کاریکاتوریست پیشکسوت به خانه ابدی بدرقه شد

کاریکاتوریست پیشکسوت به خانه ابدی بدرقه شد

به گزارش موزیک خوان پیکر ایرج یکه زارع هنرمند پیشکسوت کاریکاتور، روز ۲۴ مهر در قطعه هنرمندان تشییع و به خاک سپرده شد.



به گزارش موزیک خوان به نقل از روابط عمومی مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، مراسم خاکسپاری پیکر ایرج یکه زارع کاریکاتوریست کشورمان شنبه ۲۴ مهر از ساعت ۱۱ در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد و پیکر این هنرمند در کنار زنده یاد علی نامور گرافیست و تصویرگر به خاک سپرده شد.
در این مراسم خانواده یکه زارع، نیکنام حسینی پور مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، جواد علیزاده هنرمند پیشکسوت کاریکاتور، هادی حیدری کاریکاتوریست و همینطور شاگردان و علاقه مندان این هنرمند حاضر بودند.
نیکنام حسینی پور مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت ضمن عرض تسلیت به خانواده یکه زارع صحبت خویش را با یک بیت از سعدی شروع کرد و اظهار داشت: «غرض نقشی ست کز ما باز ماند/ ‏‬ که هستی را نمی بی نم بقایی»، استاد یکه زارع هم در حوزه طنز و هم در حوزه کاریکاتور صاحب سبک و به قول استادان فن، بسیار پرکار بود. آثار استاد یکه زارع دارای یک هویت خاص هستند. ایشان علاوه بر این که در هنر دست داشتند در حوزه عقل معاش و تجارت هم دست داشتند که هماهنگی بین این دو حوزه بسیار دشوار است ولی ایشان توانایی اداره هر دو را باهم داشتند.
وی افزود: استاد یکه زارع در کاریکاتورهای خود مسائل روز را به چالش می کشید و کاریکارتورهای ایشان بر عکس دیگر کاریکاتوریست ها که جنبه نخبگانی داشتند، بیشتر جنبه مردمی داشت و علاقه مندان برای آشنایی بیشتر با ایشان باید مجلات قدیمی را تورق کنند.
مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت بیان نمود: امیدواریم آثار ایشان بخصوص آثاری که در مجلات توفیق، کیهان و روزنامه ایران انتشار یافته توسط خانواده جمع آوری شده و با همکاری مؤسسه هنرمندان پیشکسوت در چارچوب یک جلد کتاب منتشر شود و در اختیار علاقه مندان به حوزه کاریکاتور قرار گیرد.
در ادامه جواد علیزاده هنرمند طراح، کاریکاتوریست و مدیر مسئول و سردبیر مجله طنز و کاریکاتور و از دوستان ایرج یکه زارع اظهار داشت: من بعنوان یک کاریکاتوریست که از سال ۱۳۵۰ درحال کشیدن کاریکاتور هستم با دیدن آثار ایرج یکه زارع علاقمند به رشته کاریکاتور شدم. آقای یکه زارع با طراحی کاراکترهای بانمک تاثیر ویژه ای روی من داشتند. تأسف که انسان های طنزاندیشِ خوب می روند و ما با غم هایمان تنها می مانیم.
ایرج یکه زارع دی سال ۱۳۲۰ در تهران به دنیا آمد. او کار خود با نقاشی شروع کرد و کم کم به سمت کاریکاتور کشیده شد. این کاریکاتوریست پیشکسوت کشور به علت عوارض ناشی از ابتلای به بیماری کرونا ۲۰ مهر ۱۴۰۰ در سن ۸۰ سالگی در خانه خود دارفانی را وداع گفت.

1400/07/26
09:38:49
5.0 / 5
756
تگهای خبر: آثار , طراحی , كتاب , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
موزیک خوان