موزیک خوان Music Reader

گلستان هنر نقد و بررسی می شود

گلستان هنر نقد و بررسی می شود

همزمان با هفته کتاب و کتاب خوانی، نقد و بررسی کتاب گلستان هنر اثر قاضی میراحمد منشی قمی به تصحیح سیدکمال حاج سیدجوادی به صورت وبینار برگزار می شود.



به گزارش موزیک خوان به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، کتاب گلستان هنر از کتاب های پرارزش تاریخ هنر خوش نویسی و نگارگری ایران است که اخیرا آنرا مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن)، وابسته به فرهنگستان هنر، با تصحیح و تعلیقات سیدکمال حاج سیدجوادی منتشر نموده است. نقد و بررسی این کتابِ تازه انتشاریافته به صورت برخط برگزار می شود.
در نشست نقد و بررسی این کتاب، سید کمال حاج سیدجوادی مصحح کتاب، سیدمهدی حسینی عضو پیوسته فرهنگستان هنر، رضا شعبانی پژوهشگر تاریخ، هادی سیف پژوهشگر هنرهای سنتی ایران، علی اصغر میرزایی مهر استادیار دانشگاه علم و فرهنگ و کفایت کوشا پژوهشگر هنرهای سنتی به صورت برخط سخنرانی خواهند کرد.
علاقه مندان می توانند روز دوشنبه ۲۴ آبان، ساعت ۱۴ به صورت برخط و حضوری با رعایت دستورالعمل های بهداشتی در این برنامه شرکت نمایند. برای پیوستن به این وبینار می توانند به اینجا رجوع کنید.
گلستان هنر به قلم «قاضی میراحمد بن شرف الدین حسین منشی قمی» حدود چهارصد سال پیش نوشته شده است. این کتاب از کتاب های مشهور و مهم تاریخ خوش نویسی و نگارگری ایرانی است و «سیدکمال حاج سیدجوادی» آنرا بر مبنای نُه نسخه معتبر تصحیح مجدد کرده و بر آن تعلیقات و فرهنگ نامه ای هم افزوده است.
اولین مقاله درباره قاضی احمد را استاد سمنوف روسی در سال ۱۹۲۵ م، ضمن بحث درباره بهزاد نقاش نگاشت و از نسخه خطی گلستان هنر در مسکو اطلاع داد. آوازه این کتاب و مؤلف آن در آغازه سده بیستم در جهانِ ایران شناسی پیچیده بود تا این که به زبان های روسی و انگلیسی ترجمه شد.
کتاب حاضر دارای چهار فصل است؛ فصل نخست به «ذکر خط ثلث» اختصاص دارد. در این فصل، مؤلف به خط ثلث و «خطوط ستّه» و واضع خطوط ستّه، «ابن مقله»، پرداخته است. در ادامه این فصل، شاگردان ابن مقله و دیگر اصحاب خط معرفی شده اند. فصل دوم «در ذکر خوش نویسان تعلیق» است که از خواجه عبدالحی آغاز و به خواجه علاءالدین منصور ختم شده است. فصل سوم «در ذکر خوش نویسان نستعلیق» نام دارد که از خواجه میرعلی تبریزی شروع شده و تا مولانا نعمت الله ادامه دارد. چهارمین فصل این کتاب «در ذکر احوال نقاشان» است. خاتمه کتاب هم در باب جدول و تذهیب و رنگ های الوان و… است. در انتهای کتاب، بخش های «تعلیقات»، «فرهنگ نامه»، «فهرست منابع و مآخذ» و «فهرست های تصویری بخش گنجینه» آمده که بیشتر از دویست صفحه به آن اختصاص دارد.


منبع:

1400/08/22
22:19:17
5.0 / 5
617
تگهای خبر: آثار , دانشگاه , سنتی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
موزیک خوان