پیشنهاد رئیس فرهنگستان هنر درباره طرح حراج اشیا تاریخی در مجلس
به گزارش موزیک خوان رئیس فرهنگستان هنر در ادامه اعتراض ها به طرح نمایندگان مجلس با عنوان «استفاده بهینه از اشیاء باستانی و گنج ها» در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، پیشنهادهایی را بیان نمود.
به گزارش موزیک خوان به نقل از ایسنا، بهمن نامورمطلق در نامه ای خطاب به محمدباقر قالیباف ـ رئیس مجلس شورای اسلامی ـ نوشت: «طرح «استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنج ها»، نگرانی و تشویش خاطر کارشناسان و استادان دیرینه شناسی و میراث فرهنگی و اندیشمندان تاریخ و همه دلسوزان هویت فرهنگی کشور را به دنبال داشته است و آنرا مضر و با تبعاتی مخرب ارزیابی می کنند. در این میان، حتی نهادهای دولتی مرتبط هم از کم و کیف این طرح اظهار بی اطلاعی می کنند، در صورتیکه این قبیل موضوعات نیازمند رجوع به متخصصان و استادان حوزه مربوط است و طرح آن در شرایط فعلی به جز افزایش تشویش اذهان استادان دیرینه شناسی و دغدغه مندان تاریخ و فرهنگ ایرانی اسلامیِ ما نتیجه ای دیگر ندارد.
اوضاع و شرایط فعلی در ارتباط با اکتشافات و مالکیت اشیای باستانی و همینطور نگهداری این آثار می تواند بازبینی و اصلاح گردد، اما برای اتخاذ تصمیمِ راهبردیِ علمی و حرفه ای درمورد اشیاء میراث فرهنگی که مشمول قوانین و مقررات خاصی در کشور و جهان هستند، تقاضا دارد مبحث در کارگروه های تخصصی مورد بررسی دقیق قرار گیرد. فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، بخصوص گروه تخصصی معماری و شهرسازی و کمیته میراث فرهنگی آن، جهت بررسی جوانب مختلف این موضوع، آماده همکاری با کمیسیون های مرتبط و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی است. امید است با هم اندیشی متخصصان، نظرهای علمی و تخصصی تری بدون تبعات منفی به مجلس محترم شورای اسلامی عرضه شود.»
۴۶ نماینده مجلس طرحی را با عنوان «استفاده بهینه از اشیاء باستانی و گنج ها» عرضه کرده اند که اعتراض و واکنش های جامعه دیرینه شناسی و افکار عمومی را برانگیخته است. نمایندگان انگیزه خویش را از عرضه این طرح تبدیل ایران به هاب منطقه ای خرید و فروش آثار باستانی و ورود ارز به کشور، ایجاد ردیف درآمدی جدید برای وزارت گردشگری و میراث فرهنگی برای خرید و حفظ آثار باستانی، اشتغال زایی فراوان برای فارغ التحصیلان رشته های در رابطه با تاریخ، گوهرشناسی و باستان شناسی، حفظ گنجینه تمدنی و میراث باستانی از تخریب ها و جستجوهای غیرکارشناسی و حفظ گنجینه تمدنی و میراث باستانی از فروش به ثمن بخس به دلالان و قاچاقچیان اعلام نموده اند، درحالی که به عقیده باستان شناسان و متخصصان میراث فرهنگی این طرح مسیر سوداگران و دلالان آثار تاریخی و حفاران غیر مجاز را هموار و قانونی خواهد نمود. اصلی ترین ایرادی که به این طرح گرفته شده، استفاده از واژه «گنج» به جای میراث فرهنگی و اشیا تاریخی متعلق به مردم ایران است که مطابق قانون مجازات اسلامی، خرید و فروش آن جرم به حساب می آید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب