هنرهای تجسمی در هفته ای كه گذشت؛
انصراف، استعلام و رفتار عجیب یک هنرمند در برابر هم صنفانش!
به گزارش موزیک خوان، در هفته ای که گذشت، ترکیب هیات داوران شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر کامل و رونمایی از تابلوی مضطر حسن روح الامین سوژه یک فیلم مستند شد.
به گزارش موزیک خوان به نقل از مهر، هنرهای تجسمی یکی از عرصه های هنری در کشورمان است که نسبت به دیگر هنرها امکان بروز و واکنش سریع به اتفاق ها را دارد اما عموماً نسبت به دیگر هنرها همچون سینما و موسیقی، مهجور واقع می شود. در گزارش پیش رو درصدد هستیم تا گوشه ای از این مهجور بودن را جبران نماییم.
هرچند جمعه ها روز تعطیل به حساب می آید اما در این روز، نمایشگاه های هنرهای تجسمی شروع به کار می کنند و هنرمندان تجسمی شامل نقاشان، مجسمه سازان، عکاسان، تصویرسازان، گرافیست ها، خوشنویسان و … تلاش ها و فعالیتهای اخیر خویش را در چارچوب یک نمایشگاه هنری به منصه ظهور می گذارند.
«آدینه» روز نانوشته نخستین بر نمایشگاه های هنری است و البته که به علت تعطیل بودن اغلب مشاغل، فرصتی مغتنم برای تماشای این آثار هنری توسط اقشار مختلف مردم را فراهم می آورد. بر این اساس، در سلسله گزارش های «هنرهای تجسمی در هفته ای که گذشت» نگاهی به اتفاقات هنرهای تجسمی هفته و همینطور برخی نمایشگاه ها و رویدادهایی که آخر هفته برگزار می گردند، خواهیم داشت.
رونمایی نقاشی حسن روح الامین در هیات و پخش مستند آن
جدیدترین تابلوی نقاشی حسن روح الامین با عنوان «مضطر» پنجشنبه شب ۱۶ آذر ماه پس از نماز مغرب، در هیأت «رایه العباس» در امامزاده علی اکبر (ع) چیذر که حاج محمود کریمی به مدت ۲ شب در آنجا مراسم نوحه و سوگواری داشت، رونمایی گردید. این اثر حسن روح الامین بر پایه نوحه «مضطر» محمود کریمی خلق شد.
مستند «مضطر» با عنایت به رونمایی نقاشی جدید حسن روح الامین تهیه و ساخته شده است که برای نخستین بار ترکیبی از یک مراسم مذهبی و مراسم رونمایی از اثر هنری بشمار می رود. در این برنامه حاج محمود کریمی با حسن روح الامین در رابطه با طراحی تابلو و حس و حال گفتگو می کند و در قسمتهایی از برنامه به نقطه نظرات حاج آقا سازگار، آیت الله میرباقری، ابراهیم حاتمی کیا، یوسفعلی میرشکاک، محمدعلی رجبی دوانی، سید محمود رضوی پیرامون این اثر پرداخته می شود.
مستند «مضطر» کاری از گروه معارف اسلامی شبکه دو سیما است و بمناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه (س) از جمعه ۲۴ تا یکشنبه ۲۶ آذر ساعات ۱۸ و ۲۳ از این شبکه پخش می شود.
تکمیل ترکیب هیات داوران «تجسمی فجر»
ترکیب هیات داوران رشته های مختلف شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که تقریبا به روزهای پایانی مهلت فراخوان نزدیک شده است، در هفته ای که گذشت، تکمیل شد.
بر این اساس، اردشیر مجرد تاکستانی، حسین عصمتی و رامین مرآتی بعنوان داوران رشته نگارگری، نسرین زندی روان، شیرین حاجی کریم لو و الهام خاکپاش بعنوان داوران بخش مجسمه سازی، هانیه نیک خواه، محمدعلی سجادی و حجت الله عسگری الموتی بعنوان داوران بخش سرامیک و آبگینه هنری، یدالله کابلی خوانساری، احمد عبدالرضایی، ایرج نعیمایی، علی شیرازی و رضا بنی رضی بعنوان داوران بخش خوشنویسی، مصطفی گودرزی، مرتضی اسدی و علی رسولی بعنوان داوران بخش طراحی و نقاشی و اسماعیل بنی اردلان، مجید شاه حسینی و مینا محمدی وکیل بعنوان داوران بخش رسانه های هنری جدید شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی گشتند.
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به دبیرکلی امیر عبدالحسینی و دبیری هنری مسعود زنده روح کرمانی، بهمن سال جاری در موزه هنرهای معاصر تهران، مراکز معتبر نمایشگاهی پایتخت و سایر استان ها برگزار می شود.
رفتار عجیب یک هنرمند و در برابر هم صنفانش!
یکی از اتفاقاتی که هفته گذشته با معرفی داوران بخش کارتون و کاریکاتور رخ داد این بود که احمد عربانی با انتشار متنی در صفحه شخصی خود از حضور در جمع داوران این بخش انصراف داد.
دبیرکل جشنواره «تجسمی فجر» هم در رابطه با این انصراف و جایگزینی او با داور دیگری اظهار داشت: با عنایت به احترامی که همواره برای استادان هنر قایل هستیم، در مشورت با بهمن عبدی دبیر رشته کارتون و کاریکاتور تصمیم بر آن شد داور دیگری را بعنوان جایگزین انتخاب نکنیم. شایسته است شأن هر ۲ استاد مدنظر قرار گیرد و با عنایت به جایگاه پیشکسوتی، زیبنده نیست هنرمند دیگری جایگزین شود. بنابراین هم ترجیح داده ام تا داور دیگری در قسمت کارتون و کاریکاتور حضور نداشته باشد. سیدمسعود شجاعی طباطبایی، بهرام عظیمی و بهمن عبدی بعنوان دبیر و داور، ترکیب شایسته ای برای داوری خواهند بود و هر سه استاد تجربه های قابل توجهی در جشنواره های داخلی و بین المللی داشته اند، از همین رو بعد از احمد عربانی از هنرمند دیگری برای حضور در داوری دعوت نخواهیم کرد.
هرچند انصراف احمد عربانی برای جشنواره ای در وسعت «تجسمی فجر» تبعاتی خواهد داشت و این انصراف دیرهنگام او، رفتاری عجیب در برابر هم صنفانش هم بشمار می رود اما اظهارنظر دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با عنایت به محدودیت زمانی برای استعلام و برگزاری جشنواره، منطقی به نظر می آید.
نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «آمریکای لاتین» و چند بازدید
سفرای کشورهای ونزوئلا، برزیل و بولیوی با حضور در موزه هنرهای معاصر تهران از نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «آمریکای لاتین» دیدن کردند.
در این بازدید سفرا بیان نمودند که رویدادهای هنری مانند این نمایشگاه سبب تقویت ارتباطات میان ایران و کشورهای آمریکای لاتین می شود. اساساً این نمایشگاه بر پایه دیپلماسی عمومی فرهنگی است که بر ارتباط با جوامع و اجتماعات آمریکای لاتین بنا شده است.
همچنین، تعدادی از هنرمندان کاریکاتوریست ایرانی به همراه شعیب حسینی قایم مقام موزه هنرهای معاصر تهران، محمد زرویی نصرآباد سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری، محمدرضا زنگنه مدیر خانه کاریکاتور ایران، سید محسن حسینی مدیر تجسمی و امور موزه های سازمان فرهنگی شهرداری تهران، از آثار کارتون و کاریکاتور هنرمندان مطرح آمریکای لاتین در موزه هنرهای معاصر تهران بازدید نمودند.
داوود شهیدی، حسین رحیم خانی، علی مریخی، شهرام شیرازی، حمیدرضا داودی، محسن نوری نجفی، ابوالفضل محترمی، داوود کاظمی، علیرضا ذاکری و امیرعباس تبریزی هم در این بازدید حضور داشتند.
نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین شامل آثار هنرمندان مطرحی چون آرس، آدان ایگلساستولدو، برادی رودریگوئز، رامیرو زاردویاس، لوییس کارلوس فرناندز، مارکوس دسوزا، رائول فرناندو زولتا و … تا سوم دی در موزه هنرهای معاصر تهران برپا خواهد بود.
زندگی علی اکبر صادقی سوژه مستند شد
مستند سینمایی «رُخ» که برداشتی آزاد از زندگی علی اکبر صادقی نقاش و هنرمند معاصر ایرانی است به پایان رسید. این فیلم با تمرکز بر رویاها و خواب های این هنرمند تلاش می کند تا با ورود به لایه های روانشناختی آثار به بررسی زندگی فردی و آثار صادقی بپردازد.
آغاز نمایشگاه های هنری در آدینه
امروز جمعه ۲۴ آذر ماه نمایشگاه بین المللی پوستر بزرگداشت «صدسالگی استاد صادق بریرانی» با ارائه آثار هنرمندان ایرانی و خارجی برای تجلیل از صادق بریرانی هنرمند طراح گرافیک و نقاش در گالری نقش نگار، نمایشگاه محیطی عکس «از آن روز که رفتی» بمناسبت سال روز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در خانه هنرمندان ایران، نمایشگاه خوشنویسی «کوکب درخشان» شامل ۲۸ اثر مزین به خطبه حضرت زهرا (س) و اسما مقدس از آثار الهام غفاری یقین همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا (س) در نگارخانه هدی فرهنگسرای قرآن، نهمین نمایشگاه و فروش سالانه «تبادل چاپ دستی» در گالری لاله، نمایشگاه گروهی آثار نقاشی و نقاشی خط از ۱۶ هنرمند نوگرا با عنوان «ایستاده در یاد» در گالری سهراب و نمایشگاه نقاشی «بوی خاک و کاهگل» با نمایش آثاری از وحید پریور هنرمند و مدرس نقاشی در نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران، همچون نمایشگاه های هنری هستند که امروز جمعه ۲۴ آذر ماه افتتاح خواهند شد.
منبع: musicreader.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب