موزیک خوان Music Reader
وزیر فرهنگ:

ممنوع الکاری هنرمندان را به شکل رسمی اعلام می کنیم

ممنوع الکاری هنرمندان را به شکل رسمی اعلام می کنیم

به گزارش موزیک خوان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه دیگر ممنوع الکاری هنرمندان مخفیانه به خودشان اعلام نمی گردد، اظهار داشت: هنرمند را دعوت می نماییم و با او سخن می گوییم. او می تواند از خود دفاع کند و در نهایت توسط هیات منصفه مورد قضاوت قرار می گیرد.


به گزارش موزیک خوان به نقل از ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در آیین بهره برداری از فیلم خانه ملی ایران که امروز برگزار گردید، ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، اظهار داشت: برای مرحوم سعید راد علو درجات و غفران الهی را مسالت دارم.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم سعی کردیم خیلی از زیرساخت ها را ارتقا دهیم. به عنوان مثال زمانی که کارمان را در دولت آغاز کردیم در شهر زاهدان ۲ سینما فعال بود، اما امروز این تعداد به ۹ سینما رسیده است. تعداد سینماهای کل کشور هم به ۹۰۰ عدد نزدیک شده است درحالی که در شروع به کار دولت، حدودا ۵۰۰ سینما داشتیم.
وزیر فرهنگ با اشاره به سایر اقدامات انجام شده توسط وزارتخانه متبوعش، اظهار داشت: در شورای هنر سند سینما آماده نهایی شدن است؛ ضوابط صدور پروانه ساخت و پروانه نمایش مورد انتقاد بعضی از دوستان قرار گرفته بوده که بعد از ابلاغ این سند هنرمندان در زمینه سینما خارج از سیستم فرهنگی توسط هیچ محکمه ای فراخوانده نمی شوند.
وی ادامه داد: اگر هنرمندی گرفتار مشکلی شد به جای این که در راهروهای دادگاه و دادسرا در رفت و آمد باشد، توسط هیات تخلفات در وزارت فرهنگ که با حضور نمایندگان اصناف و خود هنرمند تشکیل می شود مورد بررسی قرار می گیرد، در این نشست خود هنرمند سخنانش را می گوید و اگر حکم صادره مورد اعتراض قرار گرفت مبحث در نهاد بالادستی ۹ نفره ای که در نظر گرفته شده است بررسی می شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد: مسائلی از قبیل ممنوع الکاری و... به صورت مخفیانه به افراد گفته نمی گردد. اگر فردی گرفتار مشکلی شود به شکل رسمی دعوت و با وی سخن گفته می شود. او می تواند از خود دفاع کند و در نهایت توسط هیات منصفه مورد قضاوت قرار می گیرد. اگر به این رای هم اعتراض شود پرونده به هیات بالادستی ارجاع می شود. آیا این مسئله که با اهالی هنر با تکریم برخورد شود دهه ها مورد مطالبه جریان سینما نبود؟
اسماعیلی اظهار داشت: اگر بنا به علل متقن و ضروری تصمیمی بر مبنای توقف تولید و یا نمایش فیلمی گرفته شود همه هزینه های ساخت فیلم با درخواست رئیس سازمان و موافقت وزیر فرهنگ پرداخت می شود.
وی ادامه داد: در همه دنیا سینما در امتداد منافع ملی قرار دارد، در کدام کشور سینما برخلاف منافع ملی است؟ ما این روند را شفاف کردیم و آنها را از حرف های در گوشی خارج کردیم.
اسماعیلی افزود: تهیه کننده ای قرار داد می بندد و حقوق بازیگران را به هر بهانه ای نمی دهد، جریان سینمایی باید بتواند با قوت حقوق افراد را بگیرد.

وی ادامه داد: اتفاقاتی که در این دوره رخ داد گامهای بلندی برای حل مشکلات است. سند موسیقی را پس از ۴۵ سال توسط فقیهی همچون آیت الله رئیسی ابلاغ کردیم که در نتیجه آن هیچ نهادی جز وزارت ارشاد حق ندارد در موضوعات مربوط به برنامه های موسیقی ورود کند؛ برپایه همین سند مسأله ای که در یکی از کنسرتهای موسیقی به وجود آمده بود مرتفع شد. یک روز پس از ابلاغ این سند، معاون امنیتی وزارت کشور نامه ای به استانداری های سراسر کشور ارسال کرد که ازین پس در مورد اجراهای صحنه ای و کنسرت ها نظر وزارت ارشاد ملاک است.
وزیر فرهنگ با اعلان اینکه در روز رونمایی سند موسیقی استاد فرحت آنرا همچون جام طلایی در دست گرفته بود و می چرخاند، اظهار داشت: اگر این سند هم مشکل داشته باشد میتوان آنرا حل کرد همه اینها برای حفظ کرامت اهالی سینما و هنر است.
وی ادامه داد: در شورای هنر سند تئاتر مورد بررسی قرار گرفت. در همان سند تاسیس بنیاد ملی تئاتر ایران پیش بینی شد و بزودی افتتاح می گردد.
وزیر فرهنگ اظهار داشت: روزی که به وزارت فرهنگ آمدم بودجه وزارت فرهنگ ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود اما امروز به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.


اسماعیلی با اشاره به راه اندازی نهضت پلاتو سازی، اظهار داشت: در استان کردستان ۶ پلاتو افتتاح کردیم، فردا هم زیباترین مجتمع فرهنگی هنری کشور را در یزد افتتاح خواهیم کرد که از آخرین فن آوری ها بهره می برد و بسیار پیشرفته است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد: سفری به کشور ترکیه داشتم و از مجموعه های هنری جدیدی که آماده افتتاح بود بازدید کردم. با اطمینان می گویم مجموعه سالن هایی که در ارومیه و کرمان افتتاح کردیم بمراتب پیشرفته تر از سالن های استانبول و ترکیه است؛ اینها اتفاقات مهمی است که رخ داده است.
وزیر فرهنگ اظهار داشت: به سبب اتفاق ناگواری پیش آمده دولت سیزدهم زودتر از موعد کارش به پایان رسید. با این وجود به همکاران تاکید کردم باید تا لحظه آخر مثل روز اول فعالیت کنید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همینطور در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مجموعه ای که آماده شده به لحاظ تجهیزات و سطح کاری از بسیاری کشورهای دنیا وضعیت مطلوب تری دارد. این ساختمان با فناوری نوینی تولید شده و در این مکان علاوه بر نگهداری از آثار، آنها را ترمیم هم می کند؛ البته این کار همچنان باید ارتقا و وضعیت خدمات دهی تقویت یابد و پژوهشگران از این مجموعه به آسانی بهره برند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به خبرنگاران در مورد اقداماتی که فرصت انجام آنها در وزارت فرهنگ مهیا نشد، توضیح داد: سال قبل که رئیس جمهور شهید به وزارت فرهنگ آمدند آقای داریوش ارجمند به ایشان گفتند تالار وحدت هم مثل ورزشگاه آزادی جوابگوی نیاز فعلی نیست و همانجا عرض کردم برای پاسخ به این مطالبه مجموعه جدیدی را آماده می نماییم. در همین راستا مجموعه آسمانه هنر ایران با مهم ترین سالن های سینمایی، تئاتر و موسیقی راه اندازی می شود. البته قول افتتاح آنرا تا قبل ۵۰ سالگی انقلاب داده بودیم و ان شاءالله دوستانی که بعداً سرکار می آیند بتوانند دراین زمینه موفق باشند.
اسماعیلی در مورد نقش ترویج زبان فارسی اظهار داشت: شورای صیانت از زبان فارسی در وزارت فرهنگ در سه سال قبل فعال شده و اتفاقات مهمی را رقم زده است. مثلاً در تهران اسامی مجموعه ای از مجتمع های تجاری تغییر نام یافته اند و اقداماتی از این دست انجام شده تا جایی که حدودا ۴۰ تا ۵۰ درصد مطالبات در حوزه زبان فارسی را محقق کرده ایم.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در این مراسم که امروز پنج شنبه - ۴ مرداد انجام شد حضور داشتند.








منبع:

1403/05/06
08:56:00
5.0 / 5
254
تگهای خبر: آثار , بازی , بازیگر , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
موزیک خوان