موزیک خوان Music Reader
نتایج بزرگترین مطالعه كشور درباره كووید ۱۹ حاكیست

مهمترین عوامل موثر بر مرگ ومیر بیماران كرونایی در ایران

مهمترین عوامل موثر بر مرگ ومیر بیماران كرونایی در ایران

موزیك خوان: نتایج مطالعه ای كه با هدف ارزیابی شاخصهای اپیدمیولوژیك و بالینی و همین طور شاخصهای در رابطه با مرگ ومیر در مبتلایان به كووید-19 انجام گرفت، نشان داد كه بالاترین میزان مرگ ومیر در میان بیماران بالای 65 سال، بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه و در میان افراد با بیماری های زمینه ای مانند دیابت و بیماری های قلبی و عروقی رخ داده است.


به گزارش ایسنا، بتازگی یک مطالعه بزرگ بر روی بیش از ۱۶هزار پرونده بیمار کووید۱۹ در ۱۹ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه شهید بهشتی تهران به روش کراس-سکشنال، بین فوریه و می ۲۰۲۰ با بهره گیری از اطلاعات سیستم هوشمند بیمارستانی (Hospital Intelligent Management (HIM انجام شد که حاوی مطالب قابل توجه اپیدمیولوژیکی بوده است.
این مطالعه که به لحاظ تعداد نمونه در سطح جهانی کم نظیر بوده و نتایج آن در ژورنال Archive of Academic Emergency Medicine پخش شده، بر روی بیماران بستری شده از بهمن ۹۸ تا ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ با تشخیص قطعی یا مشکوک به کووید-۱۹ (آنهایی که علایم بالینی و یا سی تی اسکن مثبت ریه داشتند) انجام گرفت. بیشتر این بیماران بین ۲۴ تا ۶۵ سال سن داشتند.
بر اساس نتایج این مطالعه، مرگ ومیر در میان افراد با بیماری های زمینه ای مانند دیابت و بیماری های قلبی و عروقی نسبت به بقیه گروه ها بیشتر بود. میزان کشندگی بیماری نیز در افراد بستری با تست مثبت نسبت به افراد مشکوک ولی با علایم بالینی بیماری کووید-۱۹ بالاتر و در حد دو برابر بوده است.
نتایج این مطالعه نشان داد عواملی مانند سن، جنس، داشتن سابقه بیماری و همین طور بستری شدن در بخش های مراقبت ویژه می تواند بر روی بقای بیماران موثر باشد.
بر اساس این گزارش، همین طور نتایج مطالعه مذکور نشان داد که از ۱۶ هزار و ۳۵ بیمار تایید شده و مشکوک بالینی کووید۱۹ ارجاعی به مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه تعداد ۱۶ هزار و ۱۶ نفر (شامل ۹۹.۹۳ درصد تاییدشدگان و ۹۹.۸۳ درصد مشکوک ها) بستری شدند که ۱۶۱۲ نفر آنها با میانگین مدت بستری ۵ روز فوت شدند.
همچنین بیشترین تعداد مرگ به سنین بیش از ۶۵ سال تعلق داشت (۶۳ درصد آنان از تاییدشدگان و ۶۲ درصد از مشکوک ها بودند، در صورتیکه ۷۰ درصد بستری شدگان بین ۲۵ تا ۶۴ سال بودند).
بر اساس سایر نتایج این مطالعه، ۵۰ درصد کل مرگ ها در بیماران بستری در ICU رخ داد، در صورتیکه ۶۲ درصد تاییدشدگان و ۵۲ درصد مشکوک ها نیز کارشان به ICU کشیده بود. همین طور میانگین کل مرگ ومیر ۱۰.۰۵ درصد کل بیماران بستری را تشکیل می داد (۱۳.۵ درصد تاییدشدگان و ۶.۴ درصد مشکوک ها).
بیشترین میزان مرگ ومیر به لحاظ سنی در میان افراد بالای ۶۵ سال بوده (۲۵.۳۲ درصد)، سپس افراد دارای بیماری زمینه ای (۲۵.۵۵ درصد) و بستری های ICU/CCU که (۴۱.۷ درصد) بوده است. همین طور بیشترین مرگ ومیر مربوط به بیمارانی بود که دیابت و بیماری های قلبی عروقی (۳۸.۴۶ درصد) و سرطان (۳۵.۷۹ درصد) داشتند.
در اختتام این مقاله آمده که برمبنای نتایج این مطالعه دیتابیس های بزرگ و قابل اعتنایی از اطلاعات مربوط به کووید۱۹ در کشور به وجود آمده که علاوه بر مطالعه منطقه ای قابلیت آنرا دارد که تجمیع شده و در سطح ملی مورد پژوهش های کلان قرار گیرد. این مطالعه از نظر تعداد پرونده مورد بررسی بزرگترین مطالعه از نوع خود در خاورمیانه و چه بسا یکی از بزرگترین مطالعات کووید در آسیا و حتی جهان بوده است.
دکتر علیرضا زالی، دکتر سعید غلامزاده، دکتر محمود خدادوست، دکتر علی ماهر و دکتر گوهر محمدی از نویسندگان اصلی این مطالعه پژوهشی بوده اند.
منبع و لینک مقاله:
Archive of Academic Emergency Medicine. 2020; 8(1): e70
https: //www.researchgate.net/publication/344167620_Baseline_Characteristics_and_Associated_Factors_of_Mortality_in_COVID-19_Patients_an_Analysis_of_16000_Cases_in_Tehran_Iran





منبع:

1399/06/23
21:57:05
5.0 / 5
1242
تگهای خبر: دانشگاه , مد , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
موزیک خوان