اعلام برنامه های كانون برای روز جهانی معلولان
به گزارش موزیك خوان برنامه های كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان در سرتاسر كشور به مناسبت روز جهانی معلولان با عنوان «بر بال فرشتگان» در فضای مجازی برگزار می گردد.
به گزارش موزیک خوان به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون، ویژه برنامه های گرامی داشت روز جهانی معلولان در کانون پرورش فکری با شعار «با توانایی های متفاوت آینده را خواهیم ساخت» از روز ۱۳ تا ۲۰ آذر ۱۳۹۹ در سرتاسر کشور برگزار می شود.
این برنامه ها با هدف شناسایی کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه و معرفی کانون و خدمات مراکز فراگیر به آنها و والدین شان و همینطور ایجاد زمینه های تعامل بچه ها با همسالان دارای نیازهای ویژه همراه با حس برابری و همدلی برگزار می گردد.
در این میان کانون پرورش فکری، بستر پرتال اینترنتی به نشانی kpf.ir و صفحه های رسمی خویش را در شبکه های اجتماعی به برگزاری برنامه های این مناسبت برای کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه مختص کرده است.
نشر قصه گویی با زبان اشاره و صوتی
صفحه های مجازی کانون به مناسبت روز جهانی معلولان مبادرت به پخش و انتشار قصه های صوتی در گروه های سنی مختلف، قصه گویی مربیان مراکز فراگیر کانون برای ناشنوایان با زبان اشاره، قصه گویی اعضای با نیازهای ویژه، فیلم قصه گویان برگزیده جشنواره های بین المللی قصه گویی با محوریت کودکان با نیازهای ویژه، قصه گویی مجازی صوتی و... در فضای مجازی و اشتراک گذاری از راه برنامه شاد از ۱۳ تا ۲۰ آذر خواهند کرد.
تولید نماهنگ و انتشار در فضای مجازی
تهیه و تولید چندین نماهنگ از معرفی فعالیتهای مراکز فراگیر، معرفی شخصیت خیران مدرسه ساز مدارس استثنایی، نماهنگ آموزشی «نقاشی روی سنگ» برای معلولان، نماهنگ عکاسان معلول جهان و ایران، نماهنگ با مبحث دنیای کودکان معلول، نماهنگ اعضای کم توان حسی و حرکتی مراکز فراگیر با مضمون قدردانی از کادر درمان، نماهنگ معرفی کتاب بریل از جانب اعضای روشندل کانون در چارچوب طرح «دوست من را بشناس»، نماهنگ کارگاه توانبخشی و تولیدی یکی از معلولان کارآفرین و معرفی مشاغل ویژه معلولان، نماهنگ توانمندی های اعضای معلول مراکز فراگیر و انتشار آنها در فضای مجازی و گروه های شاد، همچون برنامه هایی است که برای این هفته تدارک دیده شده است.
برگزاری نشست های مجازی
برگزاری نشست های تخصصی مجازی در شبکه های اجتماعی و پرتال اینترنتی کانون با حضور کارشناسانِ آموزش کودکان و نوجوانان صدمه دیده بینایی، برگزاری وبینار چگونگی رفتار مربیان کانون با کودکان دارای نیازهای ویژه با حضور سیدمحمد موسوی، نشست آشنایی با کودکان معلول و دارای نیازهای ویژه با حضور متخصصان آگاه، نشست با حضور نویسندگان و تصویرگران همچون عزت الله الوندی، زهره پریرخ و مانلی منوچهری، نشست با مبحث های «بررسی اقدامات ویژه برای کودکان دارای نیازهای ویژه، «بررسی خصوصیات رفتاری و روان شناختی کودکان دارای نیازهای ویژه»، «انتخاب قصه مناسب برای کودکان با نیازهای خاص» و نشست با معلمان مدارس استثنایی ویژه مربیان در فضای مجازی همچون برنامه های در نظر گرفته شده برای این مناسبت است.
برپایی مسابقه های مجازی
برگزاری مسابقه های فرهنگی، ادبی و هنری به صورت مجازی برای اعضای کم توان جسمی و حرکتی و کودکان اوتیسم، با محوریت نقاشی و متن ادبی، مسابقه بازی با کلمات، مسابقه کتاب خوانی، مسابقه ساخت کارت پستال در دو بخش دیجیتال و دستی و ارسال بهترین کارت پستال ها به جامعه معلولان، مسابقه معرفی کتاب های بریل به صورت فیلم از جانب نابینایان، انتشار فراخوان مسابقه های نقاشی با مبحث «مـن می توانـم» و «با وجود برخی تفاوت ها... همیشه در کنار هم هستیم» و ارسال این فراخوان ها برای شرکت همه کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه، از دیگر برنامه هایی به حساب می آید که برای این روزها تدارک دیده شده است.
اهدای کتاب های بریل و بسته های فرهنگی
اهدای کتاب های بریل به کتابخانه های مراکز بهزیستی و نگهداری از معلولان نابینا و دارای نیازهای ویژه، اهدای کتاب های بریل به کتابخانه های عمومی، اهدای رمان های نوجوان به مرکز خیریه توان بخشی، اهدای بسته های فرهنگی به اعضای دارای نیازهای ویژه مراکز فراگیر کانون، اهدای مجموعه کتاب شنیداری «کتاب آوا»ی کانون به انجمن نابینایان و اعضای مراکز فراگیر، اهدای کتاب و سرگرمی از راه کتابخانه سیار برای اعضای با نیازهای ویژه و اهدای لوح های فشرده قصه گویی مربیان کانون به مراکز بهزیستی همچون برنامه های کانون در سرتاسر کشور است.
بر همین اساس، در این هفته نمایشگاه های آثار اعضای مراکز فراگیر همچون نقاشی، هنرهای تجسمی و دست سازه ها با عنوان «ما می توانیم» و دیگر کودکان و نوجوانان با نیازهای خاص همچون کودکان اوتیسم و... در فضای مجازی برپا خواهد شد. همینطور نابغه ها، مشاهیر و شخصیت های علمی و معروف با معلولیت جسمی و ذهنی و هم افراد فعال و اثرگذار در این حوزه همچون رودکی سمرقندی شاعر نابینا و... در فضای مجازی معرفی خواهند شد.
در عین حال، برگزاری کارگاه های مجازی همچون کارگاه ادبی (نوشتن خلاق) با عنوان «خدا گر ز حکمت ببندد دری ز رحمت گشاید در دیگری»، کارگاه مجازی اوریگامی و کاردستی برای کودکان با نیازهای ویژه، و اختصاص کارگاه برخط ویژه اعضای معلول در فصل زمستان از دیگر برنامه های تدارک دیده شده در کانون است.
رونمایی از کتاب های صوتی ویژه کودکان و نوجوانان نابینا و کم بینا از جانب اعضا، تجلیل از اعضای موفق دارای نیازهای ویژه و مادران اعضای مراکز فراگیر، معرفی کتاب های ویژه نابینایان از انتشارات کانون و کتاب هایی با مبحث های «من ناشنوا هستم، کاش قصه اش را می گفت و قصه گویی در آینه»، اجرای برنامه های ادبی دل نوشته و ویژه برنامه ای با عنوان «اگر یک روز به حواس پنجگانه و یا اعضای بدن مرخصی بدهیم»، وبینار معرفی و بررسی کتاب (معرفی کتاب ویژه کودکان سندرم دان)، تولید سه کتاب گویا از انتشارات کانون با عنوان های «حلزون من گم شده»، «نگهبان چشمه» و «مثل چشم های بابا» با صدای کارشناسان و مربیان باسابقه کانون، برگزاری پویش های فرهنگی با رویکرد اجرای فعالیتهایی نظیر قصه گویی، نمایش فیلم و انیمیشن، نقاشی و کاردستی ویژه مدارس استثنایی و... از دیگر برنامه هایی است که کانون در نظر گرفته است.
برخی از این برنامه ها با همکاری اداره آموزش و پرورش استثنایی، اداره بهزیستی در استان ها و... برگزار می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب